Izjava o dostopnosti

Ta izjava se nanaša na spletno stran Enotna zbirka ukrepov, ki je namenjena informiranju javnosti s področja stanja realizacije ukrepov ministrstev, predstavitvi letni poročil realizacije ukrepov, ki so bili oblikovani z namenom zmanjšanja administrativnih ovir ter posledično izboljšanja poslovnega in zakonodajnega okolja.

Skrbnik in moderator spletne strani Enotna zbirka ukrepov je Ministrstvo za javno upravo.

Uporabo spletne strani želimo približati najširšemu krogu uporabnikom, zato vsebine na spletni strani oblikujemo tako, da je prilagojen za uporabo slepim in slabovidnim, ljudem z disleksijo in uporabnikom z motnjami razumevanja.

Stopnja skladnosti

Z vidika zagotavljanje zahtev glede dostopnosti so bile sistemsko zagotovljene nekatere prilagoditve, kot so:

Spletna stran Enotna zbirka ukrepov je delno usklajena z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij javnega sektorja zaradi spodaj navedenih izjem.

Nedostopna vsebina

Dostopnost spletne strani Enotna zbirka nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Primeri takih vsebin so:

Priprava izjave o dostopnosti

Povratne in kontaktne informacije

Zaradi zelo pogostih posodobitev vsebin lahko obiskovalci pri brskanju po spletni strani Enotna zbirka kljub prizadevanjem, da bi bile vse spletne strani čim bolj dostopne in uporabnikom prijazne, občasno naletijo na težave z dostopnostjo.

Če nam želite sporočiti karkoli v zvezi s prilagoditvijo spletne strani Enotna zbirka za osebe s posebnimi potrebami, nas lahko o tem obvestite na naslov Enotnega kontaktnega centra ekc@gov.si ali po telefonu 080 2002. Delovni čas kontaktnega centra je vsak delovnik od 8. do 22. ure.

Nadzor nad izvajanjem Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij javnega sektorja izvaja:

Ministrstvo za javno upravo

Uprava za informacijsko varnost

Inšpekcija za informacijsko družbo

Tržaška cesta 21

1000 Ljubljana

gp.uiv@gov.si

Datum objave spletnega mesta:

Spletna stran Enotna zbirka je bila v obstoječi grafični podobi objavljena 21. aprila 2014.