Natisni

Naloga

 Pri velikih delodajalcih zbiranje podatkov mentorjev predstavlja dodatno administrativno oviro, prav tako pa so to osebni podatki, ki jih je potrebno obravnavati skladno z zakonodajo s področja varovanja osebnih podatkov. Pravilnik bo uredil področje praktičnega izobraževanja, ki se izvaja pri delodajalcih in s tem približal delo dijakom ter opredelil razmere med šolo, delodajalci, zbornico in dijaki.

Ukrep / Zmanjšanje administrativnih ovir na področju verifikacije učnih mest, ki jo trenutno ureja Pravilnik o verifikaciji in vodenju registra učnih mest ter o izbrisu iz registra.

Zgodovina statusov

24.04.2014 R

Podatki o nalogi

Trenutni status R
Naziv podcilja  Pri velikih delodajalcih zbiranje podatkov mentorjev predstavlja dodatno administrativno oviro, prav tako pa so to osebni podatki, ki jih je potrebno obravnavati skladno z zakonodajo s področja varovanja osebnih podatkov. Pravilnik bo uredil področje praktičnega izobraževanja, ki se izvaja pri delodajalcih in s tem približal delo dijakom ter opredelil razmere med šolo, delodajalci, zbornico in dijaki.
Odgovorni resor Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije
Rok za realizacijo 31.12.2013
Vpliv na subjekte Na poslovne subjekte, Na državljane, Na javni sektor
Zgodovina poročanj
Status Poročanje za obdobje Poročal Datum Opis
Realizirano 03.10.2013 - 31.12.2013  Admin  24.04.2014  V pripravi je Pravilnik o verifikaciji učnih mest in v teku je usklajevanje.