Natisni

Naloga

Povečanje oskrbe s hrano in živili lokalnega izvora v javnih zavodih

Opis naloge

Javno naročanje hrane in živil v javnih zavodih – kratke oskrbne verige in ekoživila.

Ukrep / Izvedba prehoda javnega sektorja, povezane s prehodom v zeleno gospodarstvo

Zgodovina statusov

19.09.2018 R
26.07.2017 DR
18.01.2017 DR
15.09.2016 DR
17.05.2016 N
29.01.2016 N
29.12.2015 N

Podatki o nalogi

Trenutni status R
Naziv podcilja Povečanje oskrbe s hrano in živili lokalnega izvora v javnih zavodih
Odgovorni resor Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
Rok za realizacijo 31.12.2016
Okvirni program prehoda v zeleno gospodarstvo Dejavnosti javnega sektorja, ki so lahko zgled
Zgodovina poročanj
Status Poročanje za obdobje Poročal Datum Opis
Realizirano 01.01.2018 - 31.12.2018  Admin  19.09.2018  Priporočila oziroma smernice so objavljena kot primeri okoljskih zahtev in meritev na povezavi: http://www.djn.mju.gov.si/resources/files/ZeJN/Prilog_ZeJN/ZeJN_P2_zivila.pdf  
Delno realizirano 01.01.2017 - 31.12.2017  Admin  26.07.2017  Priporočila so v usklajevanju znotraj delovne skupine, ki pripravlja Uredbo o zelenem javnem naročanju. Smernice bodo sprejete takoj po sprejemu nove Uredbe o zelenem javnem naročanju. 
Delno realizirano 01.09.2016 - 31.12.2016  MKGP  18.01.2017  Še vedno potekajo usklajevalni sestanki, tudi z Ministrstvom za javno upravo, Ministrstvom za finance in ostalimi partnerji.  
Delno realizirano 01.05.2016 - 31.08.2016  MKGP  15.09.2016  Sodelovanje strokovne službe MKGP in MF pri pripravi uredbe o zelenem javnem naročanju (PRILOGA II, ki bo vključevala sheme kakovosti in hrano iz bližine (svežina)) 
Nerealizirano 01.01.2016 - 30.04.2016  MKGP  17.05.2016  Ni spremembe od prejšnjega poročanja. 
Nerealizirano 01.09.2015 - 31.12.2015  MKGP  29.01.2016  Ni spremembe od prejšnjega poročanja. 
Nerealizirano 01.05.2015 - 31.08.2015  Admin  29.12.2015